Upalne, letnie dni i ciepłe wieczory już za nami. Dlatego właśnie teraz, kiedy pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie, warto zafundować sobie odrobinę przyjemności. Na co najlepiej postawić? Oczywiście na coś słodkiego. W zimne i mokre wieczory idealnie sprawdzi się gorąca czekolada z malinami. Dla wszystkich, którzy mają ochotę na odrobinę słodyczy w październikowe dni podajemy ekspresowy przepis na ten magiczny, w smaku i działaniu, napój.
Składniki:
– 1 tabliczka gorzkiej czekolady
– 250 ml mleka (świetnie sprawdzi się Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica)
– 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
– maliny
Wykonanie:
Podgrzewaj w garnku czekoladę ze szklanką mleka i cukrem waniliowym. Mieszaj, aż do zagotowania i przelej do kubka. Na górę wyłóż kilka świeżych malin.
Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka
Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy