Omlet bananowy z cynamonem

omlet bananowy

Osobiście nie znam osoby, która nie lubiłaby omletów. Jest to potrawa, do której możesz dać składniki jakie tylko wpadną Ci w ręce. Jedyne czego potrzebujesz zawsze, to jajka. Reszta składników to Twoja inwencja. Największym powodzeniem cieszą się u mnie w domu omlety na słodko. Standardem w sobotni poranek są serwowany na śniadanie pyszny omlet bananowy. Dodajmy do tego ulubione owoce i zdrowy, sycący posiłek gotowy. Ta propozycja jest idealną opcją na śniadanie dla kobiet chcących co nieco zrzucić. Zapraszam po przepis!

Składniki:

(przepis na 1 sztukę)

  • 2 jaja kurze
  • 1 duży banan
  • łyżeczka cynamonu
  • garść ulubionych owoców

Przygotowanie:

Jajka zblenduj z bananem oraz cynamonem na gładką masę. Posmaruj patelnię olejem kokosowym, rozgrzej i wylej na nią przygotowane składniki. Całość smaż pod przykryciem, na wolnym ogniu przez około 10 minut. Na gotowego omleta połóż ulubione owoce (najlepsze są borówki, maliny, brzoskwinie). Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. W obu opcjach smakują tak samo dobrze.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *