Szybki deser z kremem cynamonowym i orzechami

deser

Jesień to czas, kiedy bardzo brakuje nam słońca i ładnej pogody. Bywa, że ten smutek spowodowany jesiennym obniżeniem nastroju rekompensujemy sobie za pomocą słodkości. Dziś przepis na doskonały deser z kremem cynamonowym i orzeszkami.

 

 Składniki

gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
150 g serka mascarpone
150 g śmietanki 36%
40 g cukru pudru – 40 g
2 łyżeczki cynamonu
½ laski wanilii
50 g orzechów włoskich
2 ozdobne słoiczki

Przygotowanie:

Orzechy włoskie podpraż chwilę na suchej patelni, ostudź i  pokrusz. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokrusz i wymieszaj w misce z orzechami. Ubij śmietankę a następnie dodaj do niej serek mascarpone i ponownie ubij do połączenia wszystkich składników. Cukier puder wymieszaj z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodaj pod koniec do ubijanego kremu. W słoiczki wkładaj na zmianę, pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Gotowy deser wstaw do lodówki, aby je schłodzić. Przed podaniem udekoruj kilkoma orzechami.

Smacznego!

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Robert Muzyczka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *